EL DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

 

Va ser fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, que s’ha difós arreu del món.

Es celebra a escoles de tot el món, el dia 30 de gener i dies propers en recordar l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la pau, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans i la no-violència. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

 

Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:

• Sensibilitzar sobre la pau entesa com a molt més que l'absència de guerres i baralles.

• Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.

• Incidir en aprendre a resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.

• Compartir una estona alumnes, mestres i... amb la finalitat de celebrar i recordar que volem ser persones de pau.

 

És per això que es treballa perquè tant la preparació, com la celebració aportin als nostres alumnes continguts sòlids, any rere any, per anar formant persones de pau.

 

Plana web del DENIP

 

xarxa civil>>>http://xarxacivilunesco.blogspot.com.es | blog>>>http://xeaucatalunya.blog.com.es